Mediterrán zöldségragu

Mediterrán zöldségragu

A hagymát felezzük meg, majd vágjuk fel karikákra. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk el hosszában 4 darabra, majd szeleteljük fel őket körülbelül fél centis darabokra. A zellerszárat mossuk meg, majd vágjuk fel körülbelül 1 centis darabokra.

Sózzuk meg a padlizsánt, majd tegyük félre egy kicsit. Ha kiengedte a levét, töröljük meg.

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy minimális mennyiségű olajat, majd pirítsuk meg a padlizsánt benne. Ha elkészült vegyük ki, majd folytassuk a zellerszárral, a hagymával, valamint a cukkinivel.

Pirítsuk meg a 3 zöldséget nagy lángon, majd szórjuk meg sóval, borssal.

Ha a zöldségek már elkezdtek puhulni, de még ropogósak, akkor adjuk hozzá a korábban pirított padlizsánt. A paradicsom konzervet adjuk hozzá, majd forraljuk fel. Ha már forr az étel, adjuk hozzá a bazsalikomot és a fokhagymát.

Tálaljuk frissen.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter