Mézes sajtos csirkeszárny

Mézes sajtos csirkeszárny

A csirkeszárnyakat mossuk meg alaposan, majd töröljük szárazra. Sózzuk meg, majd tegyük félre. A fokhagyma gerezdeket tisztítsuk meg, majd zúzzuk össze. A füstölt sajtot reszeljük le.

Egy tepsit olajozzunk ki, majd fektessük bele a szárnyakat.

Egy tálban keverjük össze az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a mézet, valamint a 2 evőkanálnyi szója szószt. Adjuk hozzá a bazsalikomot és az olívaolajat, majd dolgozzuk össze őket alaposan.

Az összekevert hozzávalókat öntsük rá a csirkeszárnyakra, ügyelve arra, hogy rendesen ellepje őket. Takarjuk be alufóliával, majd helyezzük egy 180 fokra előmelegített sütőbe a tepsit.

Süssük legalább 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és legalább 10 percig süssük tovább.

Tálaláskor köretként petrezselymes krumplit kínáljunk hozzá.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email