Nem mindenki szereti a nyúlhúst, de aki szereti, annak mindenképpen ajánljuk a figyelmébe a nyúl vadas módra receptet. Az alábbi keresésekre is ezt a receptet kapjuk: vadas nyúl sütőben, nyúl vadasan pácolva, házinyúl vadasan.
Nyúl vadas módra recept
A nyulat tűzdeljük be szalonnával, majd alaposan sózzuk be. Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd apró darabokra vágjuk fel őket. Az egészet helyezzük egy mély tepsibe, majd adjuk hozzá a nyúl darabokat is. Forró zsírral locsoljuk meg a tepsi tartalmát, majd pedig adjuk hozzá a 2 babérlevelet, valamint némi vizet.
Az egészet helyezzük egy előmelegített sütőbe, sütés közben pedig rendszeresen locsolgassuk a saját levével, míg el nem készül. Vegyük ki a húst a sütőből, a zöldségeket pedig passzírozzuk le és a habaráshoz adjuk hozzá a lisztet és a tejfölt.
A vadas mártás elkészítése, a vadas mártás nyúlhoz
A mártás ízesítéséhez használjunk mustárt, borsot, valamint karamellizált cukrot. Szükség esetén adjunk még hozzá sót, és adjuk hozzá a nyúlhoz.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.