Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Forró olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk borssal.

A darált húst egy tálba helyezzük, majd megsózzuk, valamint hozzáadunk egy tojást. Ha a hagyma elkészült azt is hozzákeverjük a húshoz és megszórjuk borssal.

A gyorsrizst főzés nélkül összekeverjük a húsos keverékkel, majd alaposan összedolgozzuk. Ha elkészültünk, tegyük be a hűtőbe legalább egy órára.

Egy fazékban kezdjünk el forralni egy liter vizet, majd adjuk hozzá a paradicsom pürét, Sózzuk meg egy kicsit, majd keverjük össze. Főzzük addig, amíg fel nem forr.

A húsos masszából formáljunk gombócokat, majd ha a paradicsomos mártás már forr, adagoljuk hozzá az összes gombócot.

Ha a gombócok megpuhultak, adjunk hozzá 3 kanál kristálycukrot. A rántás elkészítéséhez keverjünk össze 2 evőkanál lisztet némi olajjal, majd adjuk hozzá az ételhez.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email