Paradicsomos sült tészta

Paradicsomos sült tészta

A fazék forrásban lévő vízben elkezdjük főzni a makaróni tésztát, valamint adjunk hozzá egy kis sót. Főzzük addig, amíg el nem kezd puhulni a tészta. Ha elkészült, szűrjük le és tegyük félre.

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk fel. Egy fazékban kezdjük el az olajat hevíteni, majd pároljuk meg a benne a hagymát.

Adjunk hozzá egy kis cukrot, majd karamellizáljuk meg. Adjuk hozzá a paradicsomot, valamint a húsleves alaplevet is, majd forraljuk fel.

Ha felforrt, kis lángon főzzük tovább fedővel letakarva. Egy botmixer segítségével pépesítsük, majd adjunk hozzá sót és borsot.

Egy kisebb méretű hőálló tálat kenjünk ki olajjal, majd oszlassuk el benne a tésztát. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, majd szórjuk meg a lereszelt gouda sajttal.

A sütőt melegítsük el 220 fokra, majd süssük legalább 15 percig, amíg szépen ráolvad a sajt és megpirul.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

RSS
Follow by Email