Pikáns csirke

Pikáns csirke

A pikáns csirke egy közkedvelt, könnyen elkészíthető étel és isteni finom.

Pikáns csirke recept

A zöldhagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel karikákra, a paprikát pedig kockázzuk fel. Az ananász konzervet szűrjük le, majd hámozzuk meg az almát. Az almára csepegtessünk némi citromlevet.

Csirkemell készítése

A csirkemellet mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel apró kockákra és szórjuk be borssal. Egy serpenyőben olvassuk meg a vajat, majd a húst pirítsuk meg benne. Az elkészült vegyük ki a serpenyőből, és takarjuk le.

A megmaradt vajban pároljuk meg a paprikát és a zöldhagymát, majd adjuk hozzá az ananászdarabokat is. A húslevet adjuk hozzá a zöldségekhez, valamint a húst is tegyük vissza a serpenyőbe. A keveréket főzzük össze legalább 5 percig.

Az ananász levéhez adjuk hozzá az étkezési keményítőt, keverjük el alaposan, majd pedig adjuk hozzá a húshoz. Főzzük fel még egyszer a keveréket, majd szórjuk meg petrezselyem zölddel.

Pikáns csirke körete

Leggyakrabban tésztaköretet készítenek, de elkészíthetjük krumplipürével is.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email