Pikáns húsgombócleves

Pikáns húsgombócleves

A feldarabolt bordákat hideg vízben kezdjük el főzni. A darált húsból készítsünk nekünk tetsző méretben gombócokat. Ehhez gyúrjuk össze a húst a beáztatott és lecsöpögtetett rizzsel, tojással, zöldpetrezselyemmel, sóval és borssal, majd pihentessük legalább tizenöt percig. Vizes kézzel formázzunk diónyi vagy nagyobb méretű gombócokat belőle, szórjuk meg liszttel, majd takarjuk le a későbbi felhasználásig.

A szálas káposztát vágjuk fel apróbb darabokra, adjuk hozzá a leveshez, és addig főzzük, míg a hús a csontról könnyedén leválik. Közben adjuk hozzá a borsot és a csokorba kötött zöldfűszereket. Szűrjük át a levest egy másik, tiszta fazékba, főzzük meg benne az előkészített húsgombócokat. Ha a gombócok feljönnek a leves felszínére, ellenőrizzük, hogy rendesen átfőttek-e.

A káposztalével utólag savanyíthatunk rajta, amennyire szeretnénk. Tálaláskor külön tálkákban is kínálhatjuk a leves mellé a kicsontozott füstölt húst és az apró vágott káposztát. Ízlés szerint akár tejfölt is használhatunk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email