A ponty Orly módra kedvelt halétel. Aki szereti a halat, mindenképpen próbálja ki.
Ponty Orly módra recept
Első lépésként a tartárt készítsük el, mivel hűtve kell fogyasztani. A majonézt öntjük egy mély tálba, majd keverjük össze tejszínnel, adjunk hozzá sót és borsot, mustárt, ízlés szerint pedig citromlevet. Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe.
A pontyot alaposan tisztítsuk meg, vágjuk fel szeletekre, majd alaposan sózzuk meg. A tojássárgáját keverjük össze olajjal és liszttel, majd adjunk hozzá annyi sört, hogy egy elég sűrű legyen a keverék.
A tojás fehérjét verjük fel, egészen addig, míg meg nem keményedik, majd forgassuk bele a sörtésztába.
Itassuk le a felszeletelt halról a levüket, és mártsuk bele a tojásos keverékbe. Ezután bő olajban süssük meg alaposan őket.
Tálalása
A tálaláshoz sült burgonya az ideális köret, melyet a tartármártással kínáljunk.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.