Ponty Orly módra

Ponty Orly módra

A ponty Orly módra kedvelt halétel. Aki szereti a halat, mindenképpen próbálja ki.

Ponty Orly módra recept

Első lépésként a tartárt készítsük el, mivel hűtve kell fogyasztani. A majonézt öntjük egy mély tálba, majd keverjük össze tejszínnel, adjunk hozzá sót és borsot, mustárt, ízlés szerint pedig citromlevet. Ha elkészült, tegyük be a hűtőbe.

A pontyot alaposan tisztítsuk meg, vágjuk fel szeletekre, majd alaposan sózzuk meg. A tojássárgáját keverjük össze olajjal és liszttel, majd adjunk hozzá annyi sört, hogy egy elég sűrű legyen a keverék.

A tojás fehérjét verjük fel, egészen addig, míg meg nem keményedik, majd forgassuk bele a sörtésztába.

Itassuk le a felszeletelt halról a levüket, és mártsuk bele a tojásos keverékbe. Ezután bő olajban süssük meg alaposan őket.

Tálalása

A tálaláshoz sült burgonya az ideális köret, melyet a tartármártással kínáljunk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email