Póréhagymás tepsis csirke

Póréhagymás tepsis csirke

Póréhagymás tepsis csirke vagy tepsis csirkemell, ki hogyan ismeri. Aránylag gyorsan elkészíthető étel, gyakran megtalálható a húsvéti asztalon is.

Póréhagymás tepsis csirke recept

A csirkemell filéket mossuk meg, töröljük szárazra, majd pedig vágjuk fel őket körülbelül fél centis szeletekre.

A burgonyát meghámozzuk, majd fél centis karikákra vágjuk. A póréhagymából karikákat vágunk, a kápia paprikát pedig vékony csíkokra vágjuk fel.

A megfelelő méretű tepsi aljára fektetjük a baconszeleteket, majd erre két sornyi burgonya karikát rakunk. A következő réteg a csirkemell lesz, majd megszórjuk a húst szárnyas fűszerkeverékkel.

A következő réteget a kápia paprikából, valamint a póréhagymából készítjük el, melyet egyenletesen elosztunk a hús tetején.

Egy tálban keverjük össze a tejszínt, a tejfölt, a tojást, valamint a szétnyomott fokhagymát, majd adjunk hozzá némi őrölt szerecsendiót. Dolgozzuk össze alaposan, majd öntsük bele a tepsibe és egyengessük el.

A sajtot lereszeljük, majd beleszórjuk a tepsire.

A 200 fokra előmelegített sütőben legalább 40-45 percig sütjük alufólia alatt, utána vegyük le a fóliát és süssük addig, amíg meg nem pirul szépen a teteje.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter