Póréhagymás tepsis csirke vagy tepsis csirkemell, ki hogyan ismeri. Aránylag gyorsan elkészíthető étel, gyakran megtalálható a húsvéti asztalon is.
Póréhagymás tepsis csirke recept
A csirkemell filéket mossuk meg, töröljük szárazra, majd pedig vágjuk fel őket körülbelül fél centis szeletekre.
A burgonyát meghámozzuk, majd fél centis karikákra vágjuk. A póréhagymából karikákat vágunk, a kápia paprikát pedig vékony csíkokra vágjuk fel.
A megfelelő méretű tepsi aljára fektetjük a baconszeleteket, majd erre két sornyi burgonya karikát rakunk. A következő réteg a csirkemell lesz, majd megszórjuk a húst szárnyas fűszerkeverékkel.
A következő réteget a kápia paprikából, valamint a póréhagymából készítjük el, melyet egyenletesen elosztunk a hús tetején.
Egy tálban keverjük össze a tejszínt, a tejfölt, a tojást, valamint a szétnyomott fokhagymát, majd adjunk hozzá némi őrölt szerecsendiót. Dolgozzuk össze alaposan, majd öntsük bele a tepsibe és egyengessük el.
A sajtot lereszeljük, majd beleszórjuk a tepsire.
A 200 fokra előmelegített sütőben legalább 40-45 percig sütjük alufólia alatt, utána vegyük le a fóliát és süssük addig, amíg meg nem pirul szépen a teteje.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.