Pudingos csiga

Pudingos csiga

A pudingos csiga, mint sütemény nagyon ismert Magyarországon, számos recept alapján készíthetünk csigát. Ilyenek például:

  • Fahéjas pudingos
  • Vanília pudingos
  • Túrós vanília pudingos
  • Csoki pudingos
  • Barackos pudingos
  • Csokis vaniliás

Pudingos csiga recept

A tojásokat a cukorral elkeverve felverjük, majd pedig óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a csokoládés pudingport.

A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Távolítsuk el a sütőpapírt, és egy tiszta konyharuhába tekerjük bele a tésztát.

A puncsos pudingport összekeverjük tejjel és cukorral, és tűz fölött csomómentesen megfőzzük. Ha elkészült, rákenjük a tésztára, majd óvatosan feltekerjük. A végén hagyjunk 1-2 centit belőle. Tegyük félre, amíg kihűl, majd tartsuk hűtőben.

Tálalása

A tekercset felszeleteljük és tálaljuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk, de ízesíthetjük fahéjjal is.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email