Ez egy nagyon régi magyar recept, azok részére ajánljuk akik szeretik a bárányhúst.
Puliszkás pásztorhús recept
A bárányhúst vágjuk fel nagyobb méretű kockákra, majd süssük meg egy kevés olajon. Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá némi vizet, majd pároljuk meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A lisztet keverjük el a tojásokkal, adjuk hozzá az aludttejet, majd szórjuk meg zöld kaporral. A húst helyezzük egy hőálló üvegtálba, majd adjuk hozzá a tojással elkevert aludttejet. Az egészet tegyük be egy előmelegített sütőbe.
Puliszka elkészítése
A puliszka elkészítéséhez tegyük fel főni a vizet, adjunk hozzá sót és a kukoricalisztet is keverjük bele. Egészen addig főzzük, még eléggé be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és takarjuk le néhány percre.
Egy lábasban kezdjük el melegíteni a zsírt, majd a puliszka felét adjuk hozzá a juhtúróval együtt. Ezek után hozzáadhatjuk a puliszka másik felét is. Az egészet fedjük le, majd pihentessük legalább 10 percig.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.