Puliszkás pásztorhús

Puliszkás pásztorhús

Ez egy nagyon régi magyar recept, azok részére ajánljuk akik szeretik a bárányhúst.

Puliszkás pásztorhús recept

A bárányhúst vágjuk fel nagyobb méretű kockákra, majd süssük meg egy kevés olajon. Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá némi vizet, majd pároljuk meg. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A lisztet keverjük el a tojásokkal, adjuk hozzá az aludttejet, majd szórjuk meg zöld kaporral. A húst helyezzük egy hőálló üvegtálba, majd adjuk hozzá a tojással elkevert aludttejet. Az egészet tegyük be egy előmelegített sütőbe.

Puliszka elkészítése

A puliszka elkészítéséhez tegyük fel főni a vizet, adjunk hozzá sót és a kukoricalisztet is keverjük bele. Egészen addig főzzük, még eléggé be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és takarjuk le néhány percre.

Egy lábasban kezdjük el melegíteni a zsírt, majd a puliszka felét adjuk hozzá a juhtúróval együtt. Ezek után hozzáadhatjuk a puliszka másik felét is. Az egészet fedjük le, majd pihentessük legalább 10 percig.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email