Pulykapecsenye zsályával

Pulykapecsenye zsályával

A pulyka külsejét és belsejét is tisztítsuk meg alaposan, majd tűzdeljük meg a pulyka combjait a szalonna szeletetekkel. A pulyka belsejét dörzsöljük be alaposan sóval, borssal, zsályával, majd tegyünk bele két megmosott almát, a fokhagymát, valamint egy citromot.

Helyezzük a pulykát egy megfelelő méretű tepsibe, öntsük le forró olajjal vagy zsírral, majd kezdjük el sütni kis lángon legalább 2,5 órán keresztül.

A mézet keverjük össze a sörrel, majd a sütés utolsó 30 percétől kezdve kenegessük a keverékkel a pulykát. A maradék 4 almát vágjuk fel, majd rakjuk be a tepsibe a pulyka köré. A pulykát süssük egészen addig, míg szép ropogósra meg nem sül.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email