Rakott Krumpli spenóttal

Rakott Krumpli spenóttal

A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre.

A tejet és a tejszínt keverjük össze egy kisméretű lábasban, majd alacsony hőmérsékleten főzzük össze őket.

Ehhez adjuk hozzá a sót, borsot, a szerecsendiót, az teáskanálnyi fokhagymaport és a babérlevelet. Főzzük össze. de ne forraljuk fel. Ha megtörtént, vegyük ki a babérlevelet.

Egy közepes méretű sütőedény belsejét vajazzuk ki, majd reszeljük le a fokhagymát és szórjuk be vele. Első rétegként krumpli szeleteket teszünk a tál aljára.

A burgonyára ráhelyezzük a sajt szeleteket egy rétegben, majd megszórjuk oregánóval. A spenótleveleket a sajtra terítjük, végül befedjük még egy rétegnyi burgonyával. Ráöntjük a tejet, és óvatosan megnyomkodjuk a burgonyaszeleteket, hogy a tej jól elterüljön.

Ráreszeljük a maradék sajtot, majd egy kis oregánóval is megszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd készre sütjük az ételt.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email