Rántott ponty

Rántott ponty

A filézett pontyszeletek dörzsöljük be citromlével, szórjuk meg borssal, majd tegyük félre egy kis időre. A 4 tojást keverjük simára, adjunk hozzá lisztet, és keverjük ezt is csomómentesre, valamint adjunk hozzá egy kis sót.

Törjük össze a kukorica pelyhet apró darabokra, ehhez tegyük őket egy nejlonzsákba, majd ebben törjük őket apróra. Ha ez kész, az összetört pelyheket szórjuk be a külön tálba, melyet majd a panírozáshoz használunk.

A halfiléket dörzsöljük be alaposan a fokhagymás sóval, majd pedig forgassuk meg a tojásban, ezután pedig a felaprózott kukoricapehelybe. Ha ez megtörtént, hevítsük fel a sütéshez használt olajat, majd pedig süssük meg a halfiléket bennük. Ha megsültek, akkor csepegtessük le őket, majd pedig akár tálalhatjuk is fokhagymás vagy vajas pirítóssal őket. Díszítéshez és további ízesítéshez használhatunk apróra vágott petrezselymet, valamint citromot is.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email