Rizses lecsó

Rizses lecsó

A hagymát megtisztítjuk, majd kockákat vágunk belőle. A fokhagyma gerezdet összezúzzuk.

A paprikákat és a paradicsomokat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel számunkra megfelelő méretűre őket.

Hevítsünk olajat, majd kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.

Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikákat. Kezdjük el fedő alatt párolni őket.

A parasztkolbászt vékony karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikához. A szalonnából kisebb darabokat vágunk, majd azt is hozzáadjuk. Ha a paprikák már kezdenek puhulni, hozzá adjuk a paradicsom darabokat is.

A rizst egy minimális mennyiségű olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a lecsóhoz. Adjunk hozzá 2 deci vizet, majd kis lángon főzzük készre a lecsót.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email