Sajtszószos pulykafalatok karfiollal

Sajtszószos pulykafalatok karfiollal

Sajtszószos pulykafalatok karfiollal recept

A karfiolt rózsáira bontjuk, majd alaposan megtisztítjuk őket. Egy fazékban kezdjünk el sós vizet forralni, majd főzzük meg a karfiolt félpuhára.

A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Alaposan dörzsöljük be fokhagymával, majd pedig kockázzuk fel.

A felkockázott pulykát pirítsuk készre egy wokban.

Szósz elkészítése

A szósz elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat, majd keverjük el liszttel és tejjel, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen. A szószt besűrítjük, majd hozzáadjuk a füstölt sajtot, a krémsajtot, valamint az összezúzott fokhagymákat. Sózzuk meg ízlés szerint.

A közben félpuhára főtt karfiolt leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy vajjal kikent tepsibe rakjuk.

Rendezzük el a húst a tepsiben, majd öntsük rá a sajtos mártást. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd süssük addig az ételt, amíg szép aranybarna nem lesz.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter