Sajtszószos pulykafalatok karfiollal recept
A karfiolt rózsáira bontjuk, majd alaposan megtisztítjuk őket. Egy fazékban kezdjünk el sós vizet forralni, majd főzzük meg a karfiolt félpuhára.
A pulykamellet megmossuk és szárazra töröljük. Alaposan dörzsöljük be fokhagymával, majd pedig kockázzuk fel.
A felkockázott pulykát pirítsuk készre egy wokban.
Szósz elkészítése
A szósz elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat, majd keverjük el liszttel és tejjel, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen. A szószt besűrítjük, majd hozzáadjuk a füstölt sajtot, a krémsajtot, valamint az összezúzott fokhagymákat. Sózzuk meg ízlés szerint.
A közben félpuhára főtt karfiolt leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy vajjal kikent tepsibe rakjuk.
Rendezzük el a húst a tepsiben, majd öntsük rá a sajtos mártást. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd süssük addig az ételt, amíg szép aranybarna nem lesz.
ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET
0 Felhasználó Értékelte ezt a receptet
Átlagos értékelés
Nincs még hozzászólás.