Savanyú halleves

Savanyú halleves

A törpeharcsa fejét és farkát vágjuk le elsőként, majd a haltörzsét szeleteljük fel nagyobb darabokra. A hagymát vágjuk fel apróra, a paprikát magozzuk ki és vágjuk félbe. A 3 paradicsom héját húzzuk le és szeleteljük őket.

Hideg, sós vízbe tegyük fel a hagymát, aztán rövidesen a halfejet és a farkat is adjuk hozzá. Borsozzuk, sózzuk meg ízlés szerint. Ha a leves felforrt, hozzáadhatjuk a paprikát és a paradicsomot, illetve óvatosan tegyük bele a haldarabokat.

A káposztalevet szűrjük le és főzzük fel, adagoljuk a leveshez, majd lassú tűzön főzzük tovább egy negyedórán keresztül. Szűrjük le a levest, a halhúst a csontról lefejtve tegyük vissza a lébe, majd a rizst is hozzáadagolhatjuk. Végül szórjuk meg tetejét apróra vágott lestyánnal.

Tálaláskor akár tejfölt is kínálhatunk hozzá levesünkhöz.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email