Sörben sült csülök

Sörrel sült csülök

A csülköt mossuk meg alaposan, majd töröljük szárazra. Az olajba keverjük bele a sót, borsot, a köményt, majoránnát, majd zúzzunk szét egy fokhagyma gerezdet és tegyük bele. Ezzel a keverékkel dörzsöljük be a csülköt, majd a bőrös oldalával felfelé tegyük be egy megfelelő méretű tepsibe. A tepsit takarjuk le, majd hagyjuk pácolódni legalább néhány órán keresztül.

Ha elég ideig pácoltuk, daraboljuk fel a vöröshagymát és adjuk hozzá, valamint öntsük le sörrel. Alufóliával takarjuk be, majd előmelegített sütőben süssük 2-3 órán keresztül, 170 fokon. Sütés közben forgassuk meg a húst néhányszor, eközben locsolgassuk meg a saját levével. Ha a csülköt megszúrjuk egy késsel, és túl puhának érezzük, fólia nélkül is süssük még egy kicsit.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter