Spagetti húsgombóccal

Spagetti húsgombóccal

A tésztát készre főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. Ha elkészült tegyük félre és tartsuk melegen.

A meghámozott, finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, az oregánót, valamint a darált húst egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval és megborsozzuk, majd pedig jól összedolgozzuk. Ebből a keverékből formázzuk meg az apró húsgombócokat.

Forró olajon a húsgombócokat 1 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd egy papírtörlőre tesszük őket. Ezután egy tűzálló tálban szépen elrendezzük.

A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymákat. Hozzáadjuk a paradicsom darabokat, felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd 20 percen keresztül főzzük. A paradicsomos mártást a húsgombócokra locsoljuk, és egy 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-12 percen keresztül.

Ha elkészült, összekeverjük őket a tésztával, és finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email