Sült bárány

Sült bárány

 

A bárányhúst vágjuk fel nagyobb méretű darabokra és aprítsuk fel a vöröshagymát. A paradicsom héját húzzuk le forró víz segítségével, majd szeleteljük fel őket. Tisztítsuk meg a sárgarépát és a burgonyát, majd vágjuk fel őket 3-4 darabra.

A bográcsban kezdjük el hevíteni az olajat, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk meg, majd adjuk hozzá a húst is. Kezdjük el sütni, majd ha átsültek, adjuk hozzá a bort, majd pároljuk benne a húst addig, míg majdnem elég puha lesz.

Adjuk hozzá a paradicsomot, répát, krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi őket. Pároljuk addig a zöldségeket, amíg elég puhák nem lesznek, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zöldjével. Ízesítéshez használjunk csípős paprikát is, de csak mértékkel, igény esetén tálalást követően is lehet még fűszerezni.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email