Sült libamáj

Sült libamáj

A libamájat alaposan tisztítsuk meg, majd távolítsuk el róluk a hártyás részt. Egy tálba öntsünk némi hideg vizet, majd adjunk hozzá tejet és helyezzük bele a májat egy órára. Ennek köszönhetően sokkal omlósabb, porhanyósabb lesz a végeredmény.

Vegyük ki a májat és szárítsuk meg, majd szórjuk meg sóval. Egy lábasba tegyünk libazsírt, karikára vágott vöröshagymát, borsot, valamint némi fűszerpaprikát. Adjunk hozzá annyi vizet, ami félig lepi el a májat, majd takarjuk le egy fedővel.

A lábast tegyük be a sütőbe, majd süssük puhára a libamájat. Egy tűvel ellenőrizhetjük, hogy eléggé megsült-e már. Ha szép pirosra sült, tegyük a májat egy edénybe, majd a zsírját szedjük ki és hűtsük le. Tálaláskor vágjuk fel a sült májat, majd a saját zsírjával tálaljuk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email