Szilvás derelye

Szilvás derelye

Egy nagyobb méretű tálba öntsük bele a lisztet, majd adjunk hozzá némi sót.

Törjük fel a tojásokat, majd csináljunk egy mélyedést a lisztben, ide tegyük majd a tojást. Adjunk hozzá 1 dl vizet, majd dolgozzuk össze.

Egy gyúródeszkát szórjunk be liszttel, majd nyújtsuk ki a tészták 5 mm vastagra. Egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval vágjunk belőle darabokat. Ezekre a darabokra szedünk egy kis szilvalekvárt, majd félbehajtjuk őket. A széleit alaposan nyomkodjuk össze, hogy a lekvár bennük maradjon.

Tegyünk fel egy fazéknyi vizet, sózzuk meg, majd főzzük ki bennük a derelyéket. Egy serpenyőben kezdjük el olajon pirítani a szemlemorzsát, majd a kifőtt derelyéket forgassuk meg benne. Ha elkészült szórjuk meg őket porcukorral.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email