Tejfölös borjúleves

Tejfölös borjúleves

A borjúhúst vágjuk fel apró kockákra és kezdjük el hideg, sós vízbe főzni. A sárgarépát és a petrezselyem gyökeret karikázzuk fel, a zellert és burgonyát vágjuk fel kockákra. A vajat olvasszuk meg, majd öntsük hozzá az olajat. Ezen pirítsuk meg az előkészített zöldségeket, valamint a rövidre vágott babot.

Ha a hús elkezdett megpuhulni, adjuk hozzá a zöldségeket, a, felszeletelt paradicsomot, a sót, borsot. Ezt követően a paradicsompürét, végül az előfőzött rizst is adjuk hozzá a leveshez.Az utolsó percekben dobjuk bele a lestyánt a forrásban lévő levesbe, majd pedig vegyük le a tűzről. Óvatosan keverjük hozzá a tejfölt. A levesestál aljában keverjük simára a tojás sárgáját, erre szedjük rá lassan a finom, tejfölös, savanykás ízű levest.  Citromlével még tovább savanyítható a leves íze, ha valaki savanykásabban szereti.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email