Tejfölös pulykaragu nokedlivel

Tejfölös pulykaragu nokedlivel

Magyarországon nagyon közkedvelt étel a ragu illetve tejfölös receptek, ebben a receptben a kettő együtt megtalálható.

Tejfölös pulykaragu nokedlivel recept

A pulykamellet kockázzuk fel apróra, majd szórjuk meg borssal. Zúzzuk össze a fokhagymát, majd 2 evőkanál vajon futtassuk meg, ha ez megtörtént, adjuk hozzá a megborsozott pulykamellet. Adjunk hozzá egy kis pirospaprikát, majd pirítsuk meg egy kicsit. Következő lépésként tegyünk rá fedőt, majd pároljuk készre.

Laskagomba hozzáadása

A laskagombát mossuk meg, kockázzuk fel, majd forrázzuk le vízzel. A petrezselymet vágjuk fel apróra, majd forró vajban futtassuk meg. Közben adjuk hozzá a laskagombát is, és közepes lángon pároljuk meg.

Ha elkészült a laskagomba, öntsük össze a pulykamellel, és tartsuk melegen. A tejfölt keverjük össze liszttel, valamint adjunk hozzá 1 dl tejet. A keveréket szintén keverjük hozzá a húshoz, majd főzzük alaposan össze. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Tálalása

Tálaláskor először a nokedlit szedjük a tányérra, majd erre kanalazzuk rá a ragut.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email