Tejszínes fokhagyma krémleves

Tejszínes fokhagyma krémleves

A fokhagymát megtisztítjuk a héjától, majd vékony karikákra vágjuk. A burgonyákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A füstölt sajtot reszeljük le, majd tegyük félre.

Kezdjünk el olajat hevíteni, majd pároljuk meg benne a fokhagymát. Adjunk hozzá a lisztet, keverjük össze alaposan, majd adjuk hozzá a burgonyát. Öntsünk hozzá vizet, majd kezdjük el forralni.

Ízesítsük sóval, borssal, majd adjunk hozzá egy kis ételízesítőt is.

Ha a krumpli már majdnem elég puha, keverjük hozzá az ételhez a tejszínt, majd forraljuk fel. Ha felforrt, egy botmixerrel dolgozzuk át.

Tálaláskor adjuk hozzá a lereszelt füstölt sajtot, majd kínáljunk pirítóst is hozzá.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email