Tejszínes halleves

Tejszínes halleves

A harcsafilét tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel. A burgonyát és a répát tisztítsuk meg, majd hámozást követően vágjuk fel vékony szeletekre. A vöröshagyma és a fokhagyma héját távolítsuk el, majd vágjuk fel apró kockákra.

Kezdjünk el olajat hevíteni egy edényben, majd dinszteljük meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha ezek elkészültek, adjuk hozzá a felszeletelt répát és burgonyát.

Keverjük össze őket, majd pároljuk néhány percen keresztül. A fűszerezéshez használhatunk borsot és szerecsendiót. Adjunk hozzá körülbelül 1,5 liter vizet és kezdjük el forralni.

A zellerszárakat adjuk hozzá, majd dobjunk bele egy zöldségleves kockát is. Sózzuk meg, majd főzzük félkészre.

Ha a zöldségek pár elkezdtek puhulni, hozzáadhatjuk a felkockázott halat is némi citromlével, majd főzzük készre. Ha minden hozzávaló megpuhult, óvatosan, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel ismét a levest. Ha elkészültünk, tegyük félre egy kis időre, majd pedig tálalhatunk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email