Temesvári sertéstokány

Temesvári sertéstokány

A sertéscombot tisztítsuk meg, töröljük szárazra, majd vágjunk belőle megfelelő méretű csíkokat, majd a szalonnát is csíkozzuk fel.

A paprikát és a paradicsomot vágjuk kisméretű kockákra, a zöldbabot pedig 2 cm-e darabokra.

Egy serpenyőben kezdjük el pirítani a szalonnát, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. A hagymát pároljuk üvegesre, majd zúzzunk bele 3 gerezd fokhagymát is.

Szórjuk meg a hagymát köménnyel, majd pirítsuk még 1-2 percig.

A paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk a szalonnához, majd pároljuk őket körülbelül 10 percig.

A húst adjuk hozzá a keverékhez, majd sóval és borssal ízesítjük. Adjunk hozzá némi vizet, majd pároljuk addig a húst, amíg elkezd puhulni.

Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a zöldbabot és pároljuk puhára. Ha már elég puha, habarjuk be az ételt. Ehhez keverjünk össze némi lisztet tejföllel, majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a húshoz. Forraljuk fel még egyszer, még egyszer és el is készültünk.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email