Tökfőzelék

Tökfőzelék

Gyaluljuk le a tököt, vagy ha gyalult tököt használunk, akkor tegyük be egylábasba. Adjunk hozzá körülbelül 1 dl vizet, majd sózzuk meg, hogy a tök is levet eresszen. Igény szerint adjunk még hozzá sót, borsot, majd közepes lángon kezdjük el főzni.

A kaprot vágjuk apró darabokra, majd hozzáadunk belőle 2 teáskanálnyit.

A lisztet megpirítjuk az olajon, majd ha levettük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával. Adjunk hozzá egy kis vizet, majd keverjük össze csomómentesre.

A rántást folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tökhöz. Főzzük tovább 5-6 percig, amíg el nem készül az étel.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email