Töltött bárány

Töltött bárány

A bárányszegyet tisztítsuk meg, szúrjuk fel, majd pedig sózzuk meg alaposan. Áztassuk be a 2 zsömlét tejbe, majd nyomjuk ki a levét, ezt követően pedig morzsoljuk szét. Adjuk hozzá a tojásokat, majd az apróra vágott petrezselyem zöldjét is, végül jöhet a kapribogyó, valamint só, bors ízlés szerint.

A hagymát pároljuk meg, majd szeleteljük fel a gombát és pároljuk meg benne. Ha elkészült, adjuk hozzá a zsemlékhez.

A kész tölteléket töltsük bele a bárányszegybe, majd egy hústűvel tűzzük össze a nyílást. Helyezzük egy megfelelő méretű tepsibe. A két evőkanál zsírt forrósítsuk fel, majd öntsük rá a szegyre, ezek után egy előmelegített sütőben kezdjük el készre sütni.

A sütés során az elfőtt vizet pótoljuk szükség esetén, közben pedig locsolgassuk az ételt a saját levével. Süssük addig, amíg szép piros nem lesz.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email