Töltött padlizsán

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán recept

A padlizsánokat mossuk meg alaposan, majd szárítsuk meg. Vágjuk félbe őket, majd egy éles késsel vágjuk be a zöldség húsát úgy, hogy egészen a bőréig elérjünk. Ügyeljünk arra, hogy a héját ne sértsük meg.

Szórjuk meg a félbevágott padlizsánokat sóval és borssal, majd öntsünk rájuk némi olíva olajat.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd süssük a padlizsánokat addig, amíg meg nem puhulnak.

A 4 darab fügét vágjuk fel kisebb cikkekre, majd vágjunk nagyon vékony szeleteket a póréhagymából. A koktél paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk félbe.

Padlizsán díszítése, szépítése

Ha a padlizsán elkészült, morzsoljuk szét és szórjuk rá a kecskesajtot, tegyük rájuk a fügét, a paradicsomot, valamint a póréhagymát is. Öntsünk a tetejére egy kis olíva olajat, majd szórjuk meg friss menta levelekkel.

 

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter