Töltött sertésdagadó

Töltött sertésdagadó

A dagadót tisztítsuk meg alaposan, majd szúrjuk fel óvatosan, megfelelő méretű nyílást készítve. A zsemléket áztassuk tejbe, majd alaposan nyomkodjuk szét. A hozzávaló töltelék elkészítéséhez daráljuk össze a májat, szalonnát, hagymát, valamint a tojást. A fokhagymát zúzzuk szét, a zöldpetrezselymet pedig aprítsuk fel, és mindkét hozzávalót adjuk hozzá a töltelékhez. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, valamint pirospaprikát, majd dolgozzuk össze alaposan.

Az elkészült keverékkel töltsük meg a dagadót, a nyílást varrjuk össze, majd pedig tegyük bele egy tepsibe. Egy kis forró zsírral vagy olajjal locsoljuk meg, majd egy előmelegített sütőben süssük készre. A sütés közben locsolgassuk a saját levével, amíg szépen meg nem süt az étel.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email