Túrós batyu

Túrós batyu

1 dl langyos tejben feloldjunk 1 teáskanálnyi cukrot, majd hozzáadjuk az összemorzsolt az élesztőt, és felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk egy tálba, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, egy csipetnyi sót. Utána hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, valamint felfutott élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk őket. A tejet kis adagokban adjuk hozzá keverés közben. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, akkor készült el. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával, majd tegyük egy meleg helyre. Ezzel a duplájára tudjuk keleszteni a tésztát.

A töltelékhez használt túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe keverjük.

A megkelt tésztát liszttel megszórt gyúródeszkára helyezzük, majd 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk ki. A kinyújtott tésztából 10 centiméteres négyzeteket vágunk ki.

A négyzetek közepére 1-1 evőkanálnyi túrós tölteléket helyezünk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy némi távolság maradjon köztük, majd meleg helyen további 30 percig kelesztjük.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd a batyukat megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email