Tyúk vincellér módra

Tyúk vincellér módra

A tyúkot tisztítsuk meg alaposan, majd vágjuk fel 4 darabra. A darabokat szórjuk meg borssal és sóval, és egy serpenyő segítségével pirítsuk meg vajban egészen addig, amíg aranybarna nem lesz. Ha elkészült, vegyük ki a húst, majd fedjük le.

A vöröshagymát aprózzuk meg, a fokhagyma gerezdeket pedig zúzzuk le és pirítsuk meg abban a vajban, amiben a hús készült. Adjunk hozzá némi lisztet, majd pedig öntsük rá a rizlinget, adjuk hozzá a babérlevelet és némi borsot, majd tegyük vissza bele a húst.

Közepes lángon pároljuk legalább 25-30 percig, adjuk hozzá a bögrényi szőlőt, és folytassuk a párolást még 10 percig. Tálalás során tovább ízesíthetjük némi citromfű hozzáadásával.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email