Zöldbab főzelék

Zöldbab főzelék

A zöldbab főzelék Magyarországon nagyon gyakran készített és népszerű étel. Gyakori étel kifőzdékben, iskola konyhákon. Leggyakrabban fasírttal készítik.

Zöldbab főzelék recept

A zöldbabot megtisztítjuk, a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

Vágott zöldbab

Vágott zöldbab

Helyezzük őket egy lábasba, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a babot. Ízesítsük sóval.

Rántás készítése

A rántás elkészítéséhez tisztítsunk meg, majd kockázzunk fel egy vöröshagymát, majd forró olajon dinszteljük üvegesre. Adjunk hozzá némi lisztet, majd pirítsuk meg. Ízesítésként szórjuk meg borssal, őrölt köménnyel, valamint zúzzuk össze a fokhagymagerezdeket és adjuk hozzá.

Szórjuk meg némi fűszerpaprikával, majd alaposan keverjük össze.

Főzzük készre a zöldbabot, majd adjuk hozzá a rántást. Keverjünk hozzá 2 púpos evőkanálnyi tejfölt, majd forraljuk fel még egyszer és el is készültünk.

Amikor a zöldbab megfőtt, hozzáöntjük a rántást, és pár perc alatt készre főzzük. 2 púpos evőkanál tejfölt keverünk bele és összeforraljuk.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email