Zöldséges pulykaszárnyleves

Zöldséges pulykaszárnyleves

A pulykaszárnyakat vágjuk ketté és kezdjük el főzni hideg vízben. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra. Ha a leves felfőtt, szedjük le a habját és tegyük bele a répát, petrezselyemgyökeret, zellert és fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, paprikával. Főzzük lassú tűzön, míg a hús rendesen megpuhul. Végül beletehetjük a levesbe a kelkáposztát és a félbe vágott burgonyát is.

A sáfrányt keverjük el egy kanál vízben és adjuk a leveshez. A húsokat vegyük ki, majd fejtsük le a csontról húst. A húsdarabokat tegyük a levesestál aljába. Szűrjük rá a pulykalevest, helyezzük vissza a répa-, zeller- és burgonyadarabokat, majd hintsük meg petrezselyemmel. Főzzük meg külön sós vízben az eperlevél tésztát és úgy kínáljuk a leves mellé.

Print Friendly, PDF & Email

ÉRTÉKELD EZT A RECEPTET

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Hasonló receptek

RSS
Follow by Email